top of page
Horeca slimmer maken
Inzichten, strategieën en tips om jouw zaak te verbeteren.


Inflatie in de horeca 2025: zo vinden ondernemers winst in moeilijke tijden
personeelstekorten en nu hardnekkige inflatie. Ingrediënten, energie en loonkosten zijn fors duurder geworden. Volgens...
14 sep3 minuten om te lezen
Â
Â
Â


Waarom je menukaart het verschil maakt tussen winst en verlies in de horeca
Waarom je menukaart het verschil maakt tussen winst en verlies in de horeca
30 jul3 minuten om te lezen
Â
Â
Â


Foodcost en marge berekenen in de horeca | Ultieme gids
Foodcost en marge berekenen in de horeca is essentieel om grip te houden op je winstgevendheid. Elke horecaondernemer weet hoe spannend...
8 sep4 minuten om te lezen
Â
Â
Â


Je menukaart als winstmachine: 5 menu engineering geheimen voor meer marge
Een menukaart is veel meer dan een overzicht van gerechten: het is één van de krachtigste winstinstrumenten van je horecazaak. Met slimme menu engineering kun je gasten subtiel sturen naar de gerechten die de hoogste marge opleveren. In dit artikel ontdek je de geheimen van een winstgevende menukaart: van het benutten van sweet spots en het beperken van keuzestress tot het toepassen van slimme prijsstrategieën. Praktische tips en voorbeelden laten zien hoe je vandaag al meer
4 sep3 minuten om te lezen
Â
Â
Â


Elke euro die je bespaart in de keuken levert er zeven op
Voedselprijzen zijn de afgelopen jaren explosief gestegen. Sinds 2022 zijn de producentenprijzen voor voeding met 25,5% Â omhooggegaan,...
18 aug2 minuten om te lezen
Â
Â
Â


Waarom goede vacatureteksten en retentie je omzet redden
Het personeelstekort is al jaren het grootste knelpunt in de Nederlandse horeca. In 2023 waren er maar liefst 517.040 horecabanen , maar...
18 aug2 minuten om te lezen
Â
Â
Â
bottom of page
